søndag 1. mars 2009

Tsjetsjenja

For noen uker siden var det en reportasje om en tjetsjensk flyktning i Norge som lever i skjul i frykt for regimet hjemme i Tsjesjenia. Det ble ikke opplyst om hvor han bor, fordi det kan være farlig for ham, men for oss som kommer derfra, var det ikke vanskelig å se at bildene kom fra Stryn. Mannen fortalte om hvordan sønnen hans levde i den samme frykten og ble skutt på åpen gate i Wien, der han bodde. Selvsagt er drapet uoppklart.

Også drapet på den frittalende journalisten Anna Politovskaja forblir uoppklart, og de som stod tiltalt, ble frikjent på grunn av mangel på beviser. Hovedmålet for hennes regimekritikk var president Kadyrov i Tsjetsenja. Kadyrov har helt tiden vært Moskvas mann i Tsjetsjenja. Politovskaja dokumenterer hvordan denne mannen har drevet med både småkriminell virksomhet og statsterrorisme helt siden han fikk smaken på makt for noen år siden. Man må ikke ha spesielt stor fantasi for å tenke seg at Kadyrov har en finger med i spillet i begge disse drapene.

I dag kan vi lese hos NRK at Kadyrov har reagert på at sju tsjetsjenske kvinner ble funnet drept i en grøftekant. Reaksjonen hans sier vel det meste:

- Hvis en kvinne løper rundt, og en mann løper rundt sammen med henne, så blir begge drept, sier Kadyrov i en kommentar til hendelsen.

Resten kan du lese her:

http://www.nrk.no/nyheter/utenriks/1.6503420

Les også denne kommentaren som gir mer dybdekunnskap om det som skjer....

http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article2889779.ece
'

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar