fredag 18. juni 2010

Unntaket

Få er vel veldig uenige i at de fleste fotballspillere får altfor mye betalt. En middels god norsk landslagspiller på en middels god klubb i den engelske eliteserien, for eksempel, har skrevet nye kontrqakt hvor den nye lønna er på over en halv million kroner. I uka, selvsagt. Kritikken mot dette har kommet fra flere hold. Felles for de som kritiserer dette, er at spilleren selv, Morten Gamst Pedersen, går fri. Det er jo ikke hans skyld at folk vil betale ham så mye.

Vi har jo også fått ganske godt innblikk i hva disse spillerne bruker disse pengene på. Det finnes selvsagt de som investerer de fornuftig, men ufattelig mye blir brukt til rus, damer og gambling. Det er ikke lett når man får så mye penger mellom hendene.

Kanskje er det det han tenker, amerikaneren Oguchi Onyewu. I alle fall har han gjort noe som oppretter noe av inntrykket av fotballspillere som egosentriske og hjernedøde. Etter at Onyewu gikk skadet et helt år, fikk han likevel tilbud om ny kontrakt av sin italienseke klubb, AC Milan. For å vise sin takknemlighet for dette, valgte Onyewu å spille et år gratis for klubben som en kompensasjon for den lønnen han fikk da han ble skadet. Da er det ikke vanskelig å være enig med klubben:

This is an exemplary gesture that deserves our sincere congratulations.

Her hjemme har Bodø/Glimt-spilleren Runar Berg gjort noe lignende. Han også bestemte seg for å ikke motta lønn fra klubben i 2009 for å hjelpe klubben i en vanskelig økonomisk situasjon. Så unntakene finnes. Heldigvis.

Akkurat nå er Oguchi Onyewu skadefri og imponerer for det amerikanske landslaget i VM. Og jeg lurer litt på hva budskapet på T-skjorta hans betyr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar