søndag 29. august 2010

Vuelta a España

I går rullet den tredje store treukersturen i sykkelsirkuset i gang. Det begynte med en lagtempo i gatebelysning i går kveld, en slags "nattempo". På bildet ser vi Thor Hushaovd og hans lag Cervelo Test Team, som forresten synger på siste verset som lag. I tre uker skal syklistene igjen slite seg over fjell og endeløse landeveier. Her følger en liten presentasjon av de som vil være med å kjempe om de beste plasseringene sammenlagt. Dersom du ikke er noe interessert i sykkelsport, ikke les videre!

Jeg ser at de fleste trekker fram tre vinnerkandidater i år. Denis Menchov har jo vunnet to ganger før, og så sterk ut i touren. Selv om han bytter lag til neste år, vil vel ikke dette påvirke innsatsen nevneverdig. Han må vel sies å være den største favoritten. Mange tror også på Vincenzo Nibali. Italieneren har blitt bedre for hvert år, og innsatsen i årets giro var jo glimrende. Men ingen italiener har vunnet vueltaen siden 1990. Nibali kan veldig godt bli den første på 20 år som gjør det. Fränk Schleck er den tredje som blir trukket fram. Han er trolig den med aller størst kapasitet oppover, men han vil nok trolig tape mye på den lange, flate tempoen, slik han bruker å gjøre. Har han et godt forsprang der, kan han vinne. Men da må han riste av seg de andre i fjellene. Har likevel den beste hjelperytteren i broren Andy Schleck.

Andy kan selvsagt også vinne dersom han går inn for det. Trolig vil han kke gjøre det. Av andre kandidater til pallen, er vel kasnkje Katusjas Joaquin Rodriguez den fremste.Han har hatt sin beste sesong noen gang, og kan fort toppe sin 7. plass fra TDF. Lang, flat tempo favoriserer ikke han heller. Mye av de samme kan vel sies om Euskaltels Igor Anton, men Anton har ikke hatt et like intensivt program i år. Se også oppfor hans lagkamerat Benat Inxhausti.

Av de som vil ta tid på den lange tempoen, og sliter noe mer i fjellene, er vel svenskene Thomas Lövkvist og Gustav Larsson. Begge har vel kapasitet til topp ti dersom de er i sin beste form. Førstnevnte viste jo god form i TDF, men var fyktelig uheldig på gårsdagens lagtempo,  og ligger allerede minuttet bak teten. Vladimir Karpets kan jo også fort finne formen etter den mislykkede TDF. Ny-gamle Jean-Cristophe Peraud er jo også et spennende navn.

Av de litt eldre rytterne kan vel både Carlos Sastre og Ezeqiuel Mosquera bite godt fra seg og klare topp ti. Sastres lagkamerat Xavier Tondo det samme. På Caisse d'Epargne-laget bør både Luis Leon Sanchez og Ruben Plaza kunne utfrodre topp ti. Begge ble topp 15 i TDF.

Av de yngre rytterne blir det jo spennende om Tejay van Garderen kan følge opp de flotte innsatsen fra Dauphine i juni eller om tre uker blir for mye. Få har snakket om Roman Kreutziger før vueltaen, men også han har jo kapasitet til en plass blant de fem beste.

Outsidere: Tom Danielson som ofte har gjort det bedre i vueltaen enn i de fleste andre ritt. Men det er kanskje begynt å bli for sent å forvente et "gjennombrudd" av amerikaneren? Det hadde i alle fall vært gøy om han fikk det til. Spenning er det også rundt comebacket til Andrej Kashechkin som var blant de beste før han ble dopingtatt.
Så håper vi at det skal dukke opp nye sammenlagtnavn, for eksempel fra noen av de mindre lagene. Cervelos Oscar Pujol har jo også vist glimt av kapasitet. Noen andre navn vi bør ha i kikkerten?

Uansett, kos dere med tre uker med sykling!

2 kommentarer:

  1. Takk for informativt og interessant innlegg! Blir spennede å følge med. Jeg har et tips til en mulig topp 10 kandidat: Marzio Bruseghin. Han har riktignok ikke prestert noe serlig i det siste, men har likevel gode meritter bak seg og er en solid 3ukers rytter. Men det spørs vel om ikke han er tiltenkt en hjelperytterrolle for Sanches. Vi får se.

    SvarSlett
  2. Bruseghin har jo tidligere mange gode resultater i GT, men det begynner å bli en stund siden. Han kan selvsagt ikke avskrives helt, men kan nok få nok med å hjelpe sine tre lagkamerater Sanchez, Plaza og Arroyo i vueltaen.

    SvarSlett