tirsdag 1. mars 2011

El Pico del Teide

På torsdag leide vi oss en liten Peugeot og kjørte den svingete veien opp mot vulkanfjellet Teide. Øya Tenerife er jo skapt av vulkanske aktivitet, noe som de svarte lavastrendene rundt omkting vitner om. Vi svinget oss forbi frodige åser og landsbyer som Tamaimo (!) og kom etterhvert opp i det såkalte månelandskapet som er så spesielt. Utrolig nok vokser det noe grønt her oppe også, flere steder kan man se trær som vokser rett ut av den svarte lavasteinen. Til lenger opp vi kommer, til mer ser vi av det fantastiske landskapet. Etterhvert befinner vi oss på ett flatt platå som markerer et av flere kratere hvor det gjennom historien har kommet vulkanutbrudd. Hele området er satt sammen av flere vulkaner, det siste utbruddet i området kom i 1909, men man tror at det vil komme nye utbrudd i fremtiden.

Turen oppover ga oss mange flotte bilder til å bruke på datamskinens skrivebord :) Til slutt nådde vi over to tusen meter, hvor kabelbanen opp mot toppen begynner. I følge min reisekamerat Asbjørn gikk det ganske fort før vi kom oss inn i kabelbanens vogn. Sist han var her, måtte de vente tre timer for så å høre den skuffende beskjeden om at banen var stengt på grunn av sterk vind. Vi ventet ikke så mye mer enn en time. Sterk vind var det ikke denne dagen. Etter fem-seks minutter kunne vi gå ut av vognen og møte den ubeskrivelig flotte utsikten. Overalt kunne vi ane konturene av hvordan lavaen hadde rent ned, størknet og blitt liggende. De siste meterne opp til toppen fikk vi ikke gå. Så vi måtte nøye oss med 3555 meter. Toppen er på 3718. Uansett befant vi oss mye høyere enn man kan komme i Skandinavia.

På silke høyder merker man at det skjer noe med kroppen. Man blir sliten av ingenting, og anpusten av å gå noen få meter. På toppen lagde jeg en veldig informativ dokumentar om turen opp ;) Ta en kikk på den! Turen opp kan absolutt anbefales. Det er faktisk mer enn sol og strender å se på Kanariøyene!




2 kommentarer:

  1. kem e det på videoen?

    e du homo?

    klem sussebass <3

    SvarSlett
  2. :* Magne :* du har såååå sexy stemme!!!!

    SvarSlett