søndag 15. mai 2011

What are words

I forbindelse med at vi planlegger å ha en skolekonsert med niendeklassene jeg har i musikk, ble elevene oppfordret til å finne fram sanger de hadde lyst å øve inn og fremføre. En av elevene kom da med sangen What are words med artisten Chris Medina. Selv hadde jeg aldri hørt denne før, men tenkte at dette var en usedvanlig vakker sang, foruten at den var ganske enkel å spille. I går var jeg inne på YouTube og fant musikkvideoen til sangen. Da ble jeg klar over den sterke historien til Chris Medina.

Chris Medina var en av de som meldte seg på den siste utgaven av American Idol. På audition fortalte han historien om seg selv og forloveden Juliana. Kort tid etter at han hadde fridd til henne på den mest romantiske måte, ble hun rammet av en trafikkulykke som sendte henne i et langvarig koma. Sjansene for at hun kom til å våkne var ikke de beste, men Chris nektet å gi opp håpet. Og våknet gjorde hun, men med hjerneskader og uten evnen til å gå.

Og her kan vi stoppe et øyeblikk og tenke på hva ville gjort. De var ikke gift, bare forlovet. Slik tenkte ikke Chris. I dag bruker han tiden sin på å pleie sin forlovede sammen med moren hennes. Og hver gang han bli spurt, forteller han om sin kjærlighet for henne og viktigheten av å holde det man lover og være trofast, selv om det kan koste. Og det er også det denne sangen handler om. I videoen ser vi bilder av forloveden både før og etter ulykken. I sangen synger han blant annet:

What kind of guy would I be if I was to leave when you need me most

En sterk, sterk historie om noe som jeg tror er heller sjelden. Lytt til sangen selv!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar