tirsdag 9. august 2011

Terror

Den store hendelsen som har preget oss i sommer er terroren på Utøya. En grusomhet som er ufattelig for oss alle. Det er helt uforståelig at noen bare plaffer ned ungdommer og barn som en del av en syk plan om å overta makten i landet.


Det som er den største langtidsvirkningen av dette, er nok hvordan de norske politikerne tok dette. Selv om det fantes røster som ropte om hevn og at det nå var på tide med dødsstraff igjen. Men politikerne med statsministeren i spissen var klinkeklar på at vi måtte møte dette med enda større åpenhet og demokrati: Men svaret på angrepene må være mer demokrati og mer åpenhet. I motsatt fall vil de som sto bak, ha oppnådd sine mål. Med andre ord dyrke fram mer av det terroranslaget slo til mot. Det står i enorm kontrast til den amerikanske presidentens budskap etter 11. september: Make no mistake, the United States will hunt down and punish those responsible for these cowardly acts


Man blir stolt av at vi har slike ledere som praktiserer Bibelens budskap om å gjengjelde ondt med godt. Og man blir glad for at ingen bruker dette som en brikke i et politisk spill for å fordele skyld. Hendelsen har avslørt at vi har mye å være stolte av i dette landet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar