lørdag 3. mars 2012

"En nasjon av Charter-Svein-er"

Hva er det som kjennetegner tiåret vi har lagt bak oss? Når vi nå begynner å få det litt på avstand, ser vi det kanskje litt klarere. Og jeg tviler på at noen vil komme med en bedre analyse enn det komiker Sigrid Bonde Tusvik kommer med i Dagbladet:


00-tallet er tiåret som står i velværets tegn. Det er egentid og avspaseringer. Og førtidspensjoneringer uten grunn. Foreldrene til dagens noen-og-tjue-åringer har så lenge deres barn kan huske, kunnet ta ovale helger, året rundt. Jeg husker reguleringstannlegen min hadde fri fredag og hviledag på mandag. Å ha vært tjueåring i løpet av dette tiåret har vært deilig. Alt er blitt proffere, mer effektivt og individorientert rundt oss. Ønsker vi brusen Urge tilbake i butikken, er en protestgruppe på Facebook med 10.000 medlemmer den letteste måten å få den tilbake på.

Det er tiåret vi har satt oss i grupper og snakket ut om det. Antall selvutviklingsbøker, motivasjonsforedrag og spa-seminarer har tatt helt av. Kolleger har sittet i steambad og teambuildet til de har fått skrukkehud. De har leid inn Arne Brimi som motivator og kokk. De har hatt standupkomikere i stedet for personlige taler i 30-årslaget sitt. De har hatt temafester som skal likne på Petter Stordalen sin kostymefestival. Det er folk av 00-tallet som har en egen dag der de skal være bare for seg selv, uten barn og mann, for å leve. Eller fast barnevakt en gang i uka for å gå ut og kose seg litt ekstra, sånn at overskuddet er der til påskeferien.

Resten av den morsomme og tankevekkende kronikken kan du lese her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar