lørdag 17. november 2012

På konsert med Marit

Etter å ha vært på turné i ti måneder i inn- og utland, valgte Marit Larsen og hennes musikere å avslutte det hele med en fredagskveld i Stryn. Konserten var nesten helakkustiusk, bare noen få innslag av litt elgitar var unntaket, og det ble en trivelig kveld i kulturhuset for de som hadde funnet veien. Og det var ikke altfor mange. Det så artisten ikke ut til å bry seg nevneverdig om, hun smilte og lo og virket kjempefornøyd. Nesten så hun virket litt som en fnisete tenåring fortsatt, slik hun var da hun ble kjent gjennom superduoen M2M.

Selv har jeg ikke noe spesielt forhold til Marit Larsens musikk, og det var ikke mange sanger jeg kunne synge med på. Bare på et par refrenger kunne jeg teksten sånn noenlunde. Lyden var heller ikke den aller beste. Likevel koste jeg meg skikkelig. Det er flott å høre på artister og musikere som både er kreative og nyskapende, og ikke minst dyktige på instrumentene sine. Trioen bestod, ved siden av artisten selv som viste at hun var like dyktig på både gitar og piano, cellisten Kaja Pettersen og mulitstrengeinstrumentalisten Marius Graff.

Marit Larsen var superkjendis i perioden hun spilte i tenåringsbandet M2M samen med Marion Ravn. Selv skjønte jeg hvor populære bandet var en gang jeg dro med fly i Russland. Inniblant merkverdig russisk popmusikk på skjermene i flyet, kom plutselig Don't save me med det norske tenåringsbandet. Samme låt var for øvrig en av låtene Marit Larsen framførte på konserten. Men siden M2M-tiden har hun bevist at hun står fjellstøtt på egne bein. Det var mange høydepunkter på konserten, ikke minst fordi både cello, banjo og mandolin er blant mine favorittinstrumenter  I tillegg til hennes egne låter fant hun også plass til låter av Gillian Welch, og Erik Byes kjente Vår beste dag var ekstranummer. Mange av hennes egne låter kjenner jeg ikke navnet på (men jeg planlegger å ta meg tid til å høre dem flere ganger på Spotify). Uansett var kanskje høydepunktet da hun framførte sin kanskje beste sang Under the surface uten annet akkompagnement enn sitt eget pianospill.

Alt i alt en flott konsertopplevelse fra en dyktig og kreativ artist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar