søndag 22. februar 2009

Ski - gamle og nye spor

Skirenn er over oss for fullt med VM både i det ene og det andre. I dag har den fullstendig usympatiske Petter Nordthug tatt gull. Vi hadde nok hatet dette faktumet like mye som andre gjør, hadde det ikke vært for at han er norsk. Ellers er det magert med madaljer så langt....og hvem bryr seg så veldig mye lenger?

Hele vinteren blir vi foret med endeløse verdenscupsendinger fra alle verdens deler. Når VM kommer, har vi begynt å lengte etter vår og fotball for lengst. Da jeg var mindre var det VM hvert tredje år på ski. Blant minnene jeg husker best er en kalvbeint Grete Nykkelmo som staket seg inn til gull med startnr 2. Og Ove Aunli som knuste italieneren Polvara på siste etappe og vant et sensasjonelt stafettgull for Norge. Men dette var i 1985. Nå er vi overmette....

En ting la jeg merke til. Den amerikanske vinneren av kvinnenes første hoppkonkurranse i VM, sa at det var gøy å hoppe på ski. Altså ikke å vinne eller å konkurere, men bare det å hoppe. Tro om Anders Jacobsen følte det samme da han måtte forklare for hele verden hvorfor han mislykkes i sitt andre hopp, og sa: -Det er jo bare et skirenn. For det er jo bare det. Og nå har vi fått nok snø.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar