onsdag 5. januar 2011

Jeg vet ikke!

Det har vært en stund siden sist. Kanskje noen til og med har savnet blogginleggene mine, det hadde vært hyggelig det. Nå er det altså et nytt år, og jeg er tilbake. Og når man kommer tilbake og det i begynnelsen på et nytt år, burde man kanskje velge en overskrift som det er mer fynd i enn denne?

Vel, blogginlegg egner seg vel best når man har noe virkig å si, når man har en overbevisning om noe, eller man mener noe veldig sterkt. Faktum er at grunnen til at det har vært så stille på bloggen min så lenge, er at dette har vært svaret på stadig flere sprørsmål, viktige som uviktige: Jeg vet ikke.

Tror jeg 2011 blir et bra år? Jeg vet ikke. Gleder jeg meg til å flytte tilbake til Vestlandet i år? Jeg vet ikke. Gruer jeg meg til det? Jeg vet ikke. Har jeg noe drømmer for det nye året? Jeg vet ikke. Tror jeg at jeg kan finne meg en kjæreste i år? Jeg vet ikke. Tror jeg at det hjelper å be til Gud? Jeg vet ikke. Tror jeg den kristne menigheten er verdens redning? Jeg vet ikke. Kommer jeg til å kjøpe meg ny bil snart? Jeg vet ikke. Men det siste er det enkleste å svare på, for det kan jeg jo avgjøre selv.

Men dette svaret går jeg et nytt år i møte. Jeg vet og forstår mindre enn noen gang før. Det er frustrerende og slitsomt å ikke vite og forstå. Men så er det kanskje også slik at da ligger framtida helt åpen og ukjent. Og det kan vel også være litt spennende?

2 kommentarer:

  1. Man kan ikke alltid ha kontroll.. og du kan jo flytte hit. Det hjelper nok. ;-)

    SvarSlett
  2. Det er godt å se at du er på vei inn i agnostikernes rekker...he he. Det å ikke vite er en ydmyk holdning i visse tilfeller. Og det er ikke godt å vite om bønn fungerer eller i hvilken grad. Men du har vel en formening om det faktisk gjør mer enn å bare gi en god følelse. Test ut hypotesene du lever etter eller sjekk om de har slått til tidligere. Det er fryktelig godt å leve i den gudefrie verden.

    SvarSlett