søndag 7. august 2016

Tidskapsel

Noen ganger får man en mulighet til å dra steder der tida har stått stille. Verden har gått videre, naturen har satt sine spor. Men noe står der, akkurat som det gjorde da det ble forlatt for 50-60 år siden. Bilkirkegården ved Töcksfors er et eksempel på det. Hit dro nordmenn for å kjøpe bildeler i tida det var rasjonering på biler og deler i Norge på femtitallet. Businessen gikk godt på den tiden, men mindre godt etterhvert som nordmennene fikk delene de trengte andre steder. Men de gamle bilvrakene ble stående. Og står der fortsatt.2 kommentarer:

  1. Idar Åserud-Løvlid22. august 2016 kl. 14:39

    Hei, gamle nabo! :-) Kjekt og interessant å lese dei ulike blogginnlegga dine, du skriv veldig godt! Artig å lese om denne bilkyrkjegarden i Töcksfors, den visste eg ikkje om... Eirin og eg har hytte i Østfold (Trøgstad), og vi reiser stadig over grensa og handlar på kjøpesenteret på Töcksfors :-) Kor ligg denne plassen i høve til kjøpesenteret...? :-)

    SvarSlett
  2. Den ligg et godt stykke inne i skogen, men det skal vere greit å finne fram. Du tek av i nærleiken av kjøpesenteret.Det går også an å køyre over grensa gjennom Ørje sentrum, men den vegen er litt meir komplisert å finne. Vel verdt eit besøk.

    SvarSlett