tirsdag 21. august 2012

Vuelta - sykkel på sitt beste

Sesongens tredje GT er i gang og jeg gleder meg! De siste årene har vueltaen vært vel så jevn og underholdende som de to andre treukersrittene. Det kan godt hende at det samme vil skje i år, i hvert fall har rittet åpnet forrykende med angrepsvillig sykling og stor dramatikk. Profilen er ikke av de tøffeste, og etappene er også noe kortere enn i for eksempel TDF. Likevel har de funnet fram til hele ti toppfinisher og det kan godt hende det bli vel så undertholdende med korte og intense etapper som lange og utmattende.
Alberto Contador er tilbake, og han er en garantist for angrepsvillig og offensiv sykling. I gammel form er han skyhøy favoritt, men spørsmålet er om han er i den formen allerede etter utestengelsen. Størst konkurranse vil han ventelig få av Chris Froome, som imponerte enormt i TDF. Kan han ha bevart den sensasjonelle formen fram til nå? Profilen favoriserer også Joaquin Rodriguez som ikke er så god i de lengste stigningene og lange tempoetappene. de slipper han nå. Fjorårsvinner Juan Jose Cobo må også regnes med, selv om han ikke har vist toppform så langt i år. Det blir også spennende å se om Igor Antonendelig kan innfri de enorme forventingene man har har hatt til ham i flere år. Uhell og sykdom har vært følgesvenner for baskeren så langt. I tillegg vil nok Rabobank-duoen Bauke Mollema og Robert Gesink revansjere et mislykket TDF. Blant disse navnene har vi nok helt sikkert årets vinner.
Det kan selvsagt komme overraskelser. Flere har nevnt Garmins Andrew Talansky, som er en ung og temposterk mann. Er han moden for å prestere i GT allerede? Thomas De Gendt var en sensasjon i giroen, kan han vise noe lignende igjen? Og hva med de unge colomibianerne Quintana, Uran og Henao? Eller franskmannen Jeannesson?
Blant spurterne er det litt mer tynt. Ingen av de aller største stjernene stiller. Det gir mulighet for folk som Nacer BouhanniJohn Degenkolb og Elia Viviani å vise seg fram. Det samme kan man si om briten Ben Swift. En annen faktor er at flere av de beste lagene ikke satser på sprintene, noe som vil gjøre det enklere for brudd å gå inn. FDJ og Argos vil nok likevel sette sine folk fram for å prøve å kontrollere de flatere etappene.
Så kommer de alltid nye navn og presenterer seg. Kanskje fra et av de mindre, spanske lagene? Noen hete navn som jeg ikke kjenner til? Uansett, god fornøyelse!  Den norske representanten i rittet er Gabriel Rasch, som sier at han er i sitt livs form. Kan bli moro, det og ;)

2 kommentarer:

  1. Nah, tror ikke han er god nok for øyeblikket til en topp fem-plassering. Men det som skjedde i dag var jo en skandale.

    SvarSlett