onsdag 11. november 2009

Toppidrettens bakside

De fleste får vel lett et inntrykk av at livet som toppidrettsutøver er et drømmeliv. Man får holde på med det man helst vil hele tiden, og til og med få astronomisk høyt betalt for det. Likevel kommer det stadig nyheter om utøvere som mistrives, som ruser seg for å døyve smerten og nå har vi også fått meldinger om flere utøvere som har tatt sitt eget liv.

For et par uker siden var det den belgiske toppsyklisten Dimitri De Fauw som tok sitt eget liv, han hadde slitt med depresjoner siden han var innblandet i en ulykke på sykkelen som førte til at en annen toppsyklist døde.

Hendelsen som vakte enda større oppmerksomheten var da meldingene om at den tyske landslagskeepren i fotball, Robert Enke, begikk selvmord ved å kaste seg foran et tog tirsdag kveld. Også han hadde slitt med depresjoner i lang tid. -Han var redd for at dette skulle komme ut, og at vi skulle miste foreldreretten for Leila på grunn av en depressiv far. Han fryktet også at karrieren som spiller ville kunne ruineres, sa konen til Enke etter hendelsen.

Det finnes altså mennesker som har det vanskelig overalt. Kjendisstatus og store lønninger kan ikke alltid bøte på det. Kanskje disse hendelsene vil gi et større fokus også på det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar