torsdag 28. juni 2012

Mona, Atle og en fersk toastmaster

Min gode venn Atle Egon ble smidd i hymens lenker med sin kjære Mona den 16. juni. For første gang skulle jeg spille rollen som toastmaster. Byen Bergen viste seg fra sin mindre gode side, og det høljet ned hele dagen. Men en flott dag hadde vi alle sammen likevel. Selv om jeg klarte å rote meg bort og kom for seint fram til kirken. Dermed gikk jeg glipp av innmarsjen og den første salmen. Men jeg fikk med meg det viktigste. Brudgommen overrasket med turkis dress og hvite tøysko.

Festen ble holdt i det som kalles gamle Bergen, et område med eldgammel bebyggelse og nydelige trehus. Der samlet seg rundt førti personer for å feire den store dagen. Til god mat, flotte taler og hyggelig samvær. De fleste av gjestene var fra Atles familie, som er ganske stor.

Jeg lurte litt på hvordan jeg skulle gå inn i oppgaven jeg hadde fått. Det gjelder å finne balansen mellom å ta for mye plass og bli helt usynlig. For meg var kanskje det første alternativet den største faren. Jeg har jo en del historier, etter å ha bodd sammen med Atle et år og ha kjent han i flere. Men jeg tror det gikk bra, flere ga i alle fall uttrykk for at de synes jeg gjorde en god jobb. Og det er jo alltid hyggelig. Bryllupsreisen gikk til Roma. Og er de ikke kommet hjem, så er de vel der enda.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar