mandag 28. februar 2011

Tenerife i februar

Jeg har etterhvert gjort det til en vane å dra til sydligere strøk når vinteren blir for monton her i gamlelandet. Så også i år, og i år gikk turen til Tenerife med min gamle romkamerat Asbjørn. Og turen svarte til forventningene: Solfylte, late dager med god mat, strandliv og opplevelser. Og nå blir vinteren så mye kortere her hjemme også. for nå er det jo straks Mars..

Vi bodde i det som kalles Los Gigantes, nord på øya. Dette er et mer rolig strøk enn det typisk masseturist-vennlige Playa de las Americas. Her var det ingen som maste på oss at vi måtte kjøpe sakene deres, det var ingen kjøpesentre som blinket i natten. Det var egentlig ikke så mange strender heller foruten den lava-svarte Playa de la Arena, og bølgene gjorde at vi ikke fikk lov å bade så veldig mye heller. Men who cares? Sommer og sol var det i alle fall.

Tenerife er den grønneste og frodigste av kanariøyene, og selv om jeg ikke har vært på alle de andre, vil jeg påstå også den vakreste. Høye klipper som kaster seg ned i sjøen, og nydelige murhus som klamrer seg fast på toppene.

Vi leide også bil et par dager, og vi kjørte blant annet opp til vulkanen Teide, over 3000 meter over havet. Mer om det i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar