tirsdag 6. oktober 2009

KrF - og veien videre

Etter at jeg har gitt bloggen en liten ansiktsløfting, er jeg klar til å prøve å være flinkere til å oppdatere bloggen enn jeg har vært de siste månedene...morsomt å mene mye om mangt men også litt slitsomt å skulle ha en mening om alt.

Litt mer politikk. KRF gjorde et katastrofevalg, fikk 5,5% av stemmene og meningsmålinger etter valget viser at partiet kan være på vei til å bli utradert til under sperregrensen, som Venstre opplevde ved valget. Årsakene kan være mange, men det mest interessante er vel hva som skjer videre.

Mange har som vanlig tatt til ordet for utskiftinger i ledelsen, og hvem som er de beste til å lede partiet videre. Jeg tror ikke løsningen ligger der, men i en reorientering av hva partiet skal være, både i forhold til seg selv og i det politiske landskapet.

Jeg ønsker meg fem ting:

- et rausere, åpnere parti som ikke bare er opptatte av kristne symbolsaker, men som er et verdiparti som fokuserer på vern om livet og naturen.

-et parti hvor ikke bare kristne kan ha tillitsverv i partiet, men som er åpent for alle som står for de samme verdiene.

-et parti som markerer seg mer som et ja-parti enn et nei-parti (tolk det som du vil).

-et parti som konsekvent velger å samarbeide til venstre i stedet for til høyre.

-et parti som er mer opptatt av å fremme sakene sine enn å komme i regjering.

Jeg håper partiet har mot nok til å kutte båndene til gruppene som tror at partiet skal være bedehusets forlengede arm inn i politikken, og drive politikk på politikkens premisser. Og for å markere dette: Hva med et nytt navn "Kristendemokratene"?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar