tirsdag 19. januar 2010

Skøyter og surr

Jeg har lagt merke til at det har mye negativt fokus på bloggen min i det siste. Skal prøve å gjøre noe med det, men først må jeg klage litt til. Om en måneds tid begynner OL og da er det kanskje på sin plass å kommentere det som skjer i skøyesporten for tida.

Det begynte med at den utpreget usymptiske trenernen Peter Mueller fikk sparken. Det som utløste det var en svært upassende kommentar til skøyteløper Maren Haugli. Ledelsen i skøyteforbundet mente at uttalelsen var uforenlig med de etiske verdier man ønsket å ha i sporten. Mueller hadde i årene før dette fått mye fokus på grunn av tidligere dusteuttalelser, samt store vansker med å kunne samarbeide. Flere av løperne valgte å trekke seg fra landslaget på grunn av Muller. So far so good.

Men så begynte farsen. Gullgutten Håvard Bøkko fikk tillatelse til å bruke Mueller som sin personlige veileder fram til OL. Dermed fikk Muller sitte på tribunen, men ikke snakke med Bøkko under trening. Muller på sin side uttalte til nederlandske medier at de nye trenerne ikke gjorde det beste for Bøkko da Bøkko fikk en forsmvikt rett før jul. Han kritiserte en av den nye trenerne, Johan Olav Koss, og mente at han var for gammeldags. Koss repliserte med at Mueller bare tenkte på seg selv. I tillegg kom det fram at Muellers assistent måtte hindre Mueller å gå fysisk til angrep på Maren Haugli etter at saken kom fram.

Utviklingen stoppet ikke der. Veteranløperen Eskil Ervik ble hyret inn for å være en ekstra veileder for Bøkko, og en "buffer" mellom Bøkko/Mueller og de nye trenerne. I dag sier så Bøkko at han nekter å la Koss sekundere seg fra sidelinja når han går skøyteløp eller trener. I tillegg kommer veteranen Øystein Grødum inn som enda en veileder for Bøkko. Nederlandske medier rister på hodet av saken og mener at Haugli og Norge bør tåle såpass " fordi det er sånn Mueller er". Har vi hørt siste ord i denne saken? I dag fikk hele landslaget munnkurv av forbundet.

Kanskje på tide for Bøkko å jenke seg ned et par hakk, for Mueller til å dra tilbake over dammen og for forbundet og stå ordentlig fast på beslutninger de tar?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar