lørdag 20. mars 2010

10 uforsåelige fenomener: #9 Ateisme

For meg er det uforståelig at man bombastisk kan hevde at det ikke finnes noen Gud. Nå kan man jo hevde at det er uforsåelig at folk bombastisk å hevde at det finnes en Gud, men det bygger gjerne på opplevelser som har vært så konkrete at man føler seg sikker. Men det er vanskelig å ha en sterk ateistisk opplevelse.

Agnostikere, tvilere og skeptikere har jeg mye forståelse for, det er mye som er vanskelig å forklare, forstå og tro på i møte med religion. Men å kategorisk avvise all religion er ganske drøyt, spør du meg. Man befinner seg jo også da i et klart mindretall, ikke minst historisk. Men ateister hevder at vi på grunn av artenes utvikling nå har blitt så intelligente at vi ikke lenger behøver troen på Gud. Den er utdatert. Den tilhører barnesykdommene og er noe man vokser av seg.

Bildet er av den kjente ateisten Richard dawkins. han er en representant for en mer aggressiv type ateisme som ikke bare er fornøyd med å avvise religion selv, men som også framstår som en ateismens misjonær. han argumenterer karftig for å vise at religion er destruktivt, dumt og avlegs. Vel, vel, han om det. Selv opplever jeg denne bombasmen som uforståelig, nærmest naiv. Jeg velger å stille meg sammen med et overveldende flertall av jordens befolkning, jeg tror det finnes en Gud.

1 kommentar:

  1. Skjønner litt av hva du mener her Magne.

    Samtidig har manges opplevelse av gud vært ledsaget av mye tvil på hvorvidt det var fra gud eller ikke. Kan forstå både at enkelte synes livet uten gud er så frigjørende at de blir sikker av den grunn, og at man aldri har kjente på de religiøse følelsene og av den grunn føler påstandene om gud er helt urimelige.

    SvarSlett