mandag 22. mars 2010

10 uforståelige fenomener: #8 R.E.M

Å diskutere musikksmak er jo selvsagt fryktelig vanskelig og følsomt. Likevel er det jo slik som noen har sagt at det finnes god og dårlig musikk innenfor alle musikksjangre. Og så finnes det musikk som er til de grader overvurdert. Beatles og U2 er jo eksempler på dette, men det beste eksemplet av alle synes jeg er den amerikanske gruppa R.E.M. Gruppa har jo faktisk blitt kalt rockens redning av en kjent rockeskribent og har en høy stjerne hos massevis av anmeldere over hele verden. Og de har jo også en anseelig mengde fans. For meg er dette helt uforsåelig.

R.E.M lager ikke fæl eller direkte dårlig musikk, men en musikk som for meg er fullstendig livløs, monoton og kjedelig. Låten "Everybody hurts" er noe av det kjedeligste jeg vet, og hver gang den kommer på radioen, skifter jeg kanal. I stil med den ensformige musikken står jo Michael Stipes brekende stemme. De fleste kan vel måle seg med en slik stemmeprakt.

Så vil vel gruppa fortsatt ha sine trofaste fans. Men for meg er gruppas popularitet uforståelig, jeg skjønner ikke hva  denne gruppa har som gjør at folk gidder å høre på den.

2 kommentarer:

  1. De har en og annen hit, men ellers er de en god oppskrift på sovemikstur.

    SvarSlett
  2. I love REM! hehe
    og tapas! og ateister eller ? hehe

    er de tingene du ikke forstår satt i rekkefølge slik at den tingen du minst forstår kommer til slutt?

    SvarSlett