onsdag 3. mars 2010

Inntrykk fra Egypt

Å reise til varmere strøk midt i den kalde norske vinteren er absolutt å anbefale. Selv har jeg gjort det til en vane å gjøre nettopp det, og i år gikk turen til Sharm El Sheik i Egypt. Det ligger på sørspissen av Sinai-halvøya, ved Rødehavet. Sharm gjorde et godt inntrykk på meg, selv om jeg har dratt med meg noe mageproblemer som gjorde at jeg ble syk da jeg kom hjem, og akkurat nå skulle jeg vært på jobb i stedet for å sitte her og skrive.

Egyptiske mennesker framstod for meg som joviale, hyggelige og i godt humør. På alle restauranter vi var på, gjorde kelnerene et poeng av og spøke og gi oss gåter og vitser. Det var påfallende hvor lite politi som var synlig i gatene og hvor lite sirener man hørte om kveldene. Man kunne jo lett få intrykk av at dette er en svært fredelig del av planeten Tellus. På tross av (eller kanskje på grunn av) at Egypt er et muslimsk land og har fostret flere av verdens mest berømte muslimske ekstremister. Samtidig er Egypt et av de muslimske landene som er mest liberale og frie for alle typer tro og religion, selv om det fortsatt forekommer forfølgelse av for eksempel kristne.

I tillegg til sol og bading, er dykkingen og snorklingen det som gjør dette stedet så definitivt verdt et besøk. To i mitt reisefølge tok dykkersertifikatet de dagene vi var der, og var fra seg av begeistring når de så det de så på noen få meters dyp. Faktisk trengte man ikke dykke i det hele tatt for å bli imponert. Det var nok å bare gå noen få trappetrinn fra stranda ned i sjøen, stikke hodet ned i vannet, så åpnet en helt ny verden seg. En verden av tusensvis av fargerike koraller og mengder av fisk i alle farger og fasonger. Et fantatisk fargesprakende panorama som vi i vår del av verden aldri får muligheten til å se her. Og fiskene var ikke spesielt skvetne heller, de svømte rundt beina våre og vi kunne studere dem på nært hold. Fantastisk!

På turen kunne vi også oppleve noen av de mer ekstremt pågående selgerne i landet, samt en nattlig tur til Sinai-fjellet. Mer om dette i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar